söndag 18 oktober 2015

Senaste versionen

I veckan fick vi den senaste versionen av vår bygglovsritning. Just nu satsar vi tydligen på 34 graders taklutning och ett invändigt väggliv på 70 cm. Utvändigt blir det alltså över 90 cm och jag hoppas att det går igenom trots att det per definition då blir ett 2-våningshus. Jag och säljaren och bygglovsritaren var tydligen inte helt överens på den punkten men föreskrifterna är tydliga. Förhoppningsvis har vår handläggare ändå samma uppfattning som dem.

För oss innebär det lite mer boyta och det är ju inte fel. Vi kommer att kunna utnyttja utrymmet ända ut till ytterväggarna och få ett hus som är ca 172 kvadratmeter. Säljaren och jag var ganska eniga om att den här förändringen inte borde kosta oss något extra men han ville lämna det lite fritt. Vårt argument är förstås att de från början erbjöd ett hus som man inte ens kunde få bygglov för. För dem är ändringen förmodligen inte särskilt kostsam och jag är övertygad om att det finns gott om marginal på det priset vi betalar. Vi har ju inte kunnat förhandla om priserna eftersom det kom fix och färdigt med tomten.

I fredags fick vi en fråga av vår handläggare på kommunen om vi fortfarande önskar ansöka bygglov för uterum. Jag har suttit och skissat på ritningar till uterummet idag och egentligen vore det ju allra bäst att få allt ordnat på en gång men risken är att det drar ut på tiden av den anledningen. Vi kanske får fundera ett varv till efter att huset är klart och sen ansöka bygglov på nytt eller begränsa uterummet till 15 kvadratmeter så att det går under Attefallsreglerna. Vi kanske helt enkelt får bo in oss innan vi kommer till beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar