söndag 11 oktober 2015

Garage

Hustillverkaren föreslog ett dubbelgarage och vi fick en offert men det tyckte vi blev lite för dyrt. Dessutom svårt att få bygglov beviljat eftersom det föreslagna garaget var alldeles för högt, max byggnadshöjd för garage är 2,5 meter. Snävt. Hur som helst så har vi haft en dialog igång med Mellbygarage, som verkar vara billigast och bäst. Dessutom belägna i Sollebrunn, vilket ju inte är långt från oss.

Vi hade velat vänta med att beställa garaget tills vi verkligen vet vad allt kommer att kosta och vad vi har råd med. Men garage behöver vi ju. Nu blev vi tvungna att beställa garaget ändå för att få bygglovsritningarna. Det blev ett dubbelgarage på cirka 7,5X8,5 meter. Ca 60 kvadratmeter stort. Vi snålade in på fönster och tänker att man kan sätta in det sen om det behövs. Den som gjuter grunden till huset får göra garagegrunden också, det blev billigast av de alternativ vi undersökt.

Tanken är förstås dels att använda garaget som garage och dels att använda det som förvaringsutrymme. Vi får se om båda bilarna får stå inomhus eller om vi istället använder ytan till annat. Så småningom ska vi skaffa en friggebod också men vilken utformning den kommer att få återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar