tisdag 3 november 2015

Första mötet om TOLO:n

Igår hade vi första mötet om TOLO:n, tillverknings- och leveransordern. Vi gick strukturerat igenom det som ingår i huset och meddelade de ändringar och tillval vi bestämt oss för. Vi fick också en del nya (och kostsamma) saker att fundera över.

Det vi väljer bort är:

* Alla vitvaror utom mikrovågsugn
* Badrumsmöblemang i form av kommoder och speglar
* Badkar
* Blandare i kök och badrum
* Diskbänk och bänkskiva i köket
* Alla garderober och städskåp

Vi väljer till en del som inte ingick i standardurvalet. Standard är faktiskt helt okej från början, med undantag för vitvarorna, i synnerhet i jämfört med andra hustillverkare vad jag läst mig till.

Det vi väljer till är:

* Inbyggnad av trappan (plus allt som vi ändrat i planlösningen)
* Torkskåp
* Extra isolering i mellanbjälklaget för att inte höra så mycket av springande barn på övervåningen

Förutom isoleringen i mellanbjälklaget satte också säljaren lite myror i huvudet på oss när han undrade över om vi ville ha handdukstorkar i badrummen och marmorbänkskivor istället för målad MDF. Marmorbänkskivorna kostade 200:- extra par kvadratmeter vilket kanske inte var någon större kostnad. Det är ju säkert praktiskt men vi valde bort det eftersom det helt enkelt inte tilltalar oss estetiskt. Handdukstorkarna funderade vi också över på kvällen efter mötet men eftersom vi aldrig använder värmen på de vi har idag så tänker vi sätta upp vanliga handdukshängare istället.

Det vi huvudsakligen funderar över just nu är huruvida vi ska vitmåla hela huset istället för att sätta den tapet som ingår. Tapeten som ingår är papperstapeten Borosan från Boråstapeter och den sätts med överlapp, vilket vi inte är ett dugg sugna på. Att vitmåla huset, och då med väv under, kostar en hel del ytterligare men kan förmodligen vara värt det. Det minskar också risken för sprickor vid sättningar i huset.

Så fort bygglovet är klart kommer vi ha nästa möte för genomgång av TOLO:n (och säkert få ytterligare en chock när vi inser kostnaden för allt vi inte tänkt på) och skriva på så att huset kan börja tillverkas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar