onsdag 9 december 2015

Inför det tekniska samrådet

Imorgon är det dags för tekniskt samråd på kommunen. Vi har fortfarande inte skrivit på något entreprenadkontrakt men vi vet nu vem som ska göra entreprenaden. Inte någon av de två firmorna som hussäljaren hela tiden har pratat om utan i sista momangen dök det upp en ny aktör i sammanhanget. En av deras säljare skulle återgå till husbyggen igen och han ska göra det under sitt eget firmanamn. Intressant. Enligt hussäljaren har han sedan tidigare gedigen erfarenhet av att bygga den här typen av hus så vi får hoppas att det stämmer och går bra.

Det har inte varit helt friktionsfritt fram till detta mötet. Efter att vi fått tiden från kommunen har vår kontrollansvarige skickat ut en checklista med ett antal frågor som han ville ha svar på. Detta har vi vidarebefordrat till hussäljaren som menar att han aldrig stött på den typen av lista tidigare. Det har varit ett antal vändor fram och tillbaka för att få svar på frågorna och i förra veckan fick jag sätta mig och ta tag i saken och ringa upp markentreprenören och den kontrollansvarige och reda ut vilka uppgifter som behövs nu och vilka uppgifter som kan vänta. Vi trodde att vi skulle behöva skjuta på mötet på grund av detta. Hussäljaren menade att nu kan han inte ägna mer tid åt detta då kontrollansvarige återigen återkommit med att han inte fått svar på sina frågor.

Till slut lyckades det hela i alla fall lösa sig och nu ser det ut som att allt är klart inför det tekniska samrådet i alla fall. Vad det ska leda till får vi alltså se, vi hoppas förstås på ett startbesked så att vi kan få hela apparaten i rullning. Det är inte långt till jul nu och vad jag förstår så vill markgubbarna komma igång innan jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar