onsdag 2 mars 2016

Husleverans


Idag kom äntligen huset. Sambon var på plats eftersom jag var på kurs och inte hade möjlighet att komma ifrån. Naturligtvis passade det på att snöa ordentligt och snön gjorde att lastbilarna inte kunde ta sig fram. Den stora lastbilen kom till gården i början av området där omlastningen skedde. De var tvungna att lasta om eftersom det inte finns möjlighet att komma in på vår väg med en stor lastbil då det inte finns någon möjlighet att vända där. Sedan åkte mindre lastbilar vidare med huset till vår tomt.

På grund av snön kom lastbilarna inte upp på vägen till vårt hus. Detta fick Jörgen veta när han var på väg dit i bilen. Han fick också veta att det inte låg på deras bord att ordna detta. Lite märkligt, kan tyckas. Snön kan inte heller ha kommit som en överraskning eftersom det varnats för snö redan igår. Hur som helst så ordnade det sig till slut genom att entreprenörsfirman ringde och fick tag på en kille som kunde sanda vägen upp till huset. Kostnaden fick vi förstås stå för. 1500:-. Kunde varit värre. Vi står också för kostnaden för omlastningen men det hade vi full koll på från början. Det ska som alltid bli spännande att få räkningen. Någon gång måste ju en räkning vara lägre än beräknat. Istället för högre, som brukar vara fallet. Beräknat är någonstans runt 15000:-.

Yttervägg för yttervägg lastades av från lastbilen och fördes på plats. Vi hoppas ju, med tanke på vädret, att det mesta hann komma på plats under dagen trots förseningen som snön innebar. Vi vet dock inte detta eftersom Jörgen efter någon timme var tvungen att åka till förskolan där vår äldste son somnat. Innan dess hann han i alla fall med att ha ett möte med några snickare som ska lämna en offert för att sätta upp garaget. Det har vi inte beställt ännu men leveranstiden är 6-7 veckor så det börjar bli dags.



Alla fönster och dörrar är färdigmonterade och det är bara att sätta delarna på plats. På bilden ovan kommer fönstren i vårt burspråk farande och på bilden nedan kommer ytterdörren och del av framsidan. Inom tre dagar kommer huset vara på plats och vädertätat. Förhoppningsvis har det inte hunnit bli några fuktskador innan dess med tanke på vädret. I nästa vecka, när stomresningen är klar, ska vi ha möte med vår bygglovshandläggare och kontrollansvarige på tomten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar