fredag 6 november 2015

Grannutlåtande

Senast igår fick vi veta att inga synpunkter kommit in från grannarna så dagens besked var lite oväntat. Men samtidigt väntat. Närmaste grannen intill huset har synpunkter på bygglovshandlingarna. Synpunkterna berör inte takvinkeln utan eventuell markhöjning med risk för att de ska känna sig instängda och att avvattningen innebär risk för översvämning på deras tomt. De har också synpunkter på vår tänkta infart till parkering, då den har planerats från en förgrening till den större vägen invid fastigheten. Förgreningen leder idag enbart till deras fastighet och därför har de tagit på sig att sköta vägen. De är rädda för att belastningen på vägen kommer öka väsentligt. Det är dock inte deras väg.

Den sista synpunkten berör placeringen av vårt garage, vilket de helst ser inte blir intill deras tomt utan längre norrut på tomten. I nuvarande planering är garageplaceringen 4 meter från deras tomtgräns. Det intressanta är att de hänvisar till att de skulle känna sig instängda, både av eventuell markhöjning och garageplacering. Innan stod det en hög skog på vår tomt, vilket de tydligen var nöjda med.

Enligt hussäljaren är avrinningen från vår tomt en ickefråga i den här delen av processen, den har inte med bygglovet att göra utan tas upp vid tekniskt samråd. Diskussion avseende de andra punkterna som grannarna har synpunkter på ska vår handläggare på kommunen diskutera på ett möte på måndag. Vi får avvakta den diskussionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar