söndag 27 september 2015

Ett oroande besked

Vi har fått vår handläggare på Stenungsunds kommun fick vi reda på inom en vecka efter postad bygglovsansökan. Efter ytterligare några dagar fick vi mail om att vår ansökan inte kunde hanteras. Den behövde kompletteras med vissa handlingar, bland annat skulle det på nybyggnadskartan framgå var planerad infart ska vara och var anslutningen till vatten och avlopp kommer bli. Mindre detaljer egentligen.

Det som inte var mindre detaljer var att taklutningen på vårt hus är för brant för området. Taklutningen ska enligt detaljplanen vara mellan 20 och 30 grader och huset har en taklutning på 38 grader. Hoppsan. Vi hade tolkat detaljplanen fel, där står det nämligen att "tillkommande byggnader ska ha en taklutning på 20-30 grader" och vi tolkade det som att det gällde till exempel garage med mera utöver huvudbyggnaden. Att vi tolkar det fel är en sak men tydligen har även husföretaget gjort det, vilket vi ju inte tycker är vårt fel. Föreslår de ett hus på en viss tomt så utgår man ju från att det faktiskt är ett hus som ska kunna byggas där.

Förutom det så är byggnadshöjden på garaget på tok för hög (3,5 meter mot godkända 2,5 meter) men det visste vi ju. Vi har inte tänkt använda oss av deras garage ändå och börjar fundera över om vi ska bli tvungna att beställa ett garage redan nu för att få bygglovsritningarna. Men vi vill inte binda upp oss mer just nu.

Hussäljaren skulle prata med handläggaren och sedan återkomma så vi får se hur det går. Just nu känns det lite oroligt. Taklutningen måste ju åtgärdas och frågan är hur det ska göras och om det kommer innebära ytterligare kostnader för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar