fredag 31 juli 2015

Mäklare

Vi har haft tre mäklare på besök för att sälja vårt nuvarande hus. Den första tog vi kontakt med i samband med att hon sålde ett hus på samma väg som vi bor på. Hon tittade noggrant på varje rum, antecknade och gav sedan sin värdering efter att vi suttit ner och diskuterat säljprocessen. Det var en äldre dam från Länsförsäkringar som jag inte fick något gott första intryck av när jag pratade med henne i telefon (förmodligen ömsesidigt) men både jag och sambon fick förtroende för henne när vi pratat med henne. Hon tog 3% i provision, vilket verkar vara det vanliga.

Vi nöjde oss dock inte med det utan sambon kontaktade Fastighetsbyrån (Swedbank) och därifrån kom det en ung kille som var mer säljartyp. Han värderade huset i enlighet med den första mäklaren men tittade inte så mycket på vad vi gjort utan pratade mer om sig själv och hur mycket han kunde hus. Han var trevlig men vi var inte så imponerade.

Den sista hade vi fått kontakt med via släkten. Bjurfors. Jag träffade inte henne förrän i slutet och hon var trevlig men ingav inte samma förtroende som mäklare nummer ett. Dessutom värderade hon vårt hus runt en halv miljon lägre än de båda övriga och låg högre i provision (3,5%) även om möjlighet till rabatt fanns.

Efter dessa tre möten var sambon och jag överens om att det var mäklare nummer ett som gällde. Länsförsäkringar får äran att sälja vårt hem men vi tog med oss en del synpunkter från de andra mäklarna. De var nog i och för sig ganska överens med oss om vad vi behövde göra med vårt hus. Modernisera vardagsrummet och byta blå tapet mot någon form av vitt samt fixa till altanen på baksidan. Mäklaren från Bjurfors tyckte också att vi skulle göra om den runda portalen mot köket mot en mer fyrkantig dörröppning eftersom portaler andas 90-tal. Det underlättade vid renoveringen så så fick det bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar