tisdag 7 juli 2015

Kontrakt på tomten

Vi har fått klartecken från banken och Jörgen hade ett möte med vår bankman i förra veckan. Ett ganska onödigt möte eftersom det enda han fick veta var i stort sett att vi inte får byggnadskreditiv beviljat förrän vi har bygglov och i samband med det är det dags för nytt möte för att skriva på papper om detta.

Idag var det i alla fall dags för nästa steg i processen. Möte med tomtmäklaren och tomtägaren för att skriva på kontrakt för tomten. Det var ett intressant möte. Barnen somnade i bilen och höll sig lugna under första delen av mötet, sedan sprang de runt bordet medan vi gick igenom kontraktet. Därefter skrev våra signaturer på diverse sidor och sen var det klart. Tomten har dock inte övergått i vår ägo ännu. Det gör den enligt kontraktet inte förrän vi har bygglov beviljat och då förstås också betalat resterande summa utöver handpenningen.

Vi frågade tomtägaren vad han har för planer för tomten intill och det verkade inte riktigt som att han visste om han skulle bygga där själv eller sälja den. Det var hans föräldrars sommarstuga på tomten så det ligger nog mycket känslor i det hela.

Lite nervöst var det allt när Jörgen och jag samtidigt från två olika datorer förde över pengar för handpenningen på tomten. Hälften var. Summan av kontanterna på kontot har nu drastiskt sjunkit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar