torsdag 9 juni 2016

Garage


Vi har fått en ny byggnad på vår tomt. Äntligen har garaget kommit upp och är nästan klart. Arbetarna vi anlitat för detta är snabba. Hade bara takpannorna funnits på plats när de var där förra veckan så hade de nog varit helt klara vid det här laget.

Garaget blev större än vad jag tänkt mig. Det är så svårt att se hur det kommer bli när det bara ligger en betongplatta på marken. Vi valde att bygga ett rymligt garage för att få gott om plats för förvaring och det känns som att vi kommer att ha det. Dessutom plats för båda bilarna - om vi vill. Det går ju att ha förvaring i ena halvan också.

Killarna målade direkt när de fått upp garaget. Eftersom det var väldigt varmt den veckan så torkade färgen väldigt snabbt och det gick åt mer än beräknat. Men bra blir det. Färgen på garaget kommer vara en annan typ än den på huset. Vi valde Beckers akrylat max till garaget i nyans "utevit". Det är den som fått bäst betyg i Folksams färgtest. Till bostadshuset kunde de inte använda den färgen eftersom den bara säljs på stormarknader och målare tydligen inte köper från sådana ställen. Där blir det istället Beckers perfekt akrylat plus som också fått bäst betyg. Vi vill ju att färgen ska hålla länge utan påväxt så det känns viktigt att det är rätt färg. Därför fick vi betala 5000:- extra för uppgraderingen av färg. Målarna hade nämligen tänkt måla med Beckers oljefärg, som inte blivit godkänd i testet.

Än så länge har vi en dansbana i garaget men det lär snart fyllas upp med grejer. Och förmodligen en avdelande vägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar