måndag 15 juni 2015

Vår blivande tomt




Vi är på gång att göra vår livs affär. Ett nybyggt hus vid havet där det är tänkt att vi kommer bo större delen av vårt resterande liv. Och naturligtvis måste detta bloggas om. 

Tomten säljs tillsammans med nybyggnation av ett hus från Anebygruppen. Vi har därför inte någon större valmöjlighet men det kan ju vara skönt på sätt och vis. Det är ett färdigt paket men som vi förstås har möjlighet att justera på olika sätt och göra det till vårt eget. Vi har bestämt oss för att bygga ett Kungshus Fjällbacka, i enlighet med deras förslag, men ska ändra planlösningen på bottenplan något. 

Just nu är vi mitt uppe i det hela. Första kontraktet är påskrivet och vi har förbundit oss att köpa ett huspaket. Än så länge har vi inte köpt tomten som det ska stå på. Vi var inte odelat lyckliga när vi skrev på kontraktet, det kändes som att vi har startat något där vi inte helt kommer kunna glädjas förrän huset står på plats och allt har gått som det ska. 

I förrförra veckan hade vi möte med banken för att vi ska bli beviljade byggnadskreditiv och innan det är klart kan vi inte gå vidare. Det är nog mest en formsak men eftersom det handlar om ganska mycket pengar så är det inget som kan beslutas om i en handvändning. Vi väntar besked vilken dag som helst.